Пленум ЦК Профспілки – основна увага первинним організаціям

Діяльність виборних органів організаційних ланок Профспілки в умовах фінансової та адміністративної децентралізації – це питання стало основним під час роботи першого пленуму Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України у 2016 році, що відбувся 27 січня у Києві.

«Актуальність основного питання, продиктована змінами в суспільно-політичному житті та змінами у законодавчій базі держави», – наголосив Георгій Труханов, розпочинаючи роботу заходу.

Голова Профспілки загострив увагу учасників на тому, що ґрунтовні обговорення та вивчення питання перерозподілу повноважень та розуміння ролі й місця об’єднаних громад має відбутися у кожній первинній організації, адже зміни розпочнуться саме з них.

Заступник Голови Профспілки Сергій Романюк продовжив висвітлення різних аспектів законодавства щодо децентралізації мультимедійною презентацією, де зупинився на основних документах, що супроводжують процес утворення об’єднаних територіальних громад, викликів, які його супроводжуватимуть.

Підводячи риску під виступами та обговоренням питання колег з Хмельницького, Львова, Тернополя, Дніпропетровська, Черкас, Кіровограда, Івано-Франківська, пленум прийняв постанову, в основу якої лягли пропозиції щодо подальшої діяльності організаційних ланок Профспілки у зв’язку з децентралізацією влади.

На порядок денний засідання було винесено ряд організаційних сторін подальшої профспілкової діяльності, з якими ознайомила заступник Голови Профспілки Любов Гарбаренко, це зокрема обрання президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України; формування рад ЦК Профспілки; обрання делегатів на VІI З’їзд Федерації профспілок України від Профспілки; позиція Профспілки щодо проектів основних документів VII З’їзду ФПУ; внесення змін до Статуту Профспілки у зв’язку зі змінами в податковому законодавстві та інші.

Загалом учасники заходу ґрунтовно обговорили ці питання й прийняли відповідні документи. Цього ж дня відбулися установчі засідання Рад ЦК Профспілки.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Кiлькiсть переглядiв: 86

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.