ЗАХИСТ ТРУДОВИХ ТА СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ ОСВІТЯН: ПИТАННЯ, ЩО КОНТРОЛЮЮТЬСЯ ПРОФСПІЛКОЮ

Здійснення ефективного соціального захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки не можливе без здійснення профспілковим комітетом та адміністрацією навчального закладу низки обов’язкових заходів щодо врегулювання виробничих та соціально-побутових питань в трудових колективах, які надані профспілковим органам і регламентуються, ст..21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», Законом «Про соціальний діалог в Україні», п. 49 Статуту Профспілки та ін. нормативно – правовими актами.

У з в’язку з зверненнями окремих членських організацій, профспілкового активу області щодо прав та повноважень виборних органів профспілкових організацій з питань укладення та контролю за виконанням колдоговору, здійснення оплати та нормування праці, інших, передбачених чинним законодавством та колдоговірними домовленостями виплат, соціальних гарантій тощообласний комітет профспілки надає перелік питань, що відповідно до вимог чинного законодавства контролюються профспілкою.

Сподіваємося, що дані матеріали сприятимуть практичній реалізації профспілковими організаціями власних повноважень щодо соціального захисту працівників галузі та забезпеченню результативного громадського контролю за регулюванням трудових стосунків, охорони та оплати праці.

Голова обласного комітету профспілки

працівників освіти і науки України С.Л. Скалько

Завантажити Інформаційний вісник

Кiлькiсть переглядiв: 97

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.