Наказ Міносвіти №944 про з'єднані класи

Обком профспілки працівників освіти і науки України повідомляє, що наказом Міністерства освіти і науки України від 05.08.2016 № 944 «Про затвердження Положення про з’єднаний клас (клас-комплект) початкової школи у філії опорного закладу» затверджено Положення про з’єднаний клас (клас-комплект) у початковій школі.

Пунктом 3 розділу II Положення передбачено, що з’єднані класи (класи- комплекти) початкової школи у філіях опорного закладу створюються у випадку, коли у зв’язку із демографічною ситуацією один або декілька класів початкової школи не можуть бути створені відповідно до вимог частини другої статті 14 Закону України «Про загальну середню освіту».

При цьому зазначаємо, що згідно з частиною 2 статті 14 Закону України «Про загальну середню освіту» у загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих у селах, селищах, кількість учнів у класах визначається демографічною ситуацією, але повинна становити не менше п'яти осіб. При меншій кількості учнів у класі заняття проводяться за індивідуальною формою навчання.

Пунктом 8 розділу II передбачено, що оплата роботи вчителя у з’єднаних класах (класах-комплектах) початкової школи у філіях опорного закладу здійснюється, виходячи з установленого навантаження залежно від кількості годин, передбачених навчальними планами та розкладу занять,а також встановлених ставок заробітної плати з урахуванням підвищень, доплат, надбавок та інших конкретних умов, що склалися у філії, за наказом керівника опорного закладу.

Привертаємо увагу, щовідповідно до п.63 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102, навчальне навантаження між вчителями та іншими педагогічними працівниками розподіляється керівником установи за погодженням з профспілковим комітетом.

Просимо взяти зазначене до відома і використання у роботі з метою здійснення виборними профспілковими органами захисту трудових прав та соціально-економічних інтересів членів Профспілки.

Кiлькiсть переглядiв: 90

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.