Розширено перелік посад педпрацівників, які мають право на пенсію за вислугу років

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 954 внесено зміни до Переліку закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 листопада 1993 р. № 909.

Зазначеною постановою Уряду надано право на пенсію за вислугу років асистентам вихователів, які працюють в інклюзивних групах дошкільних навчальних закладів. Крім того, перелік посад працівників дошкільних навчальних закладів, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, доповнено посадою директора.

При цьому варто зазначити, що Порядком надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 346, а також Додатком 9 до наказу Міністерства освіти і науки України від 26 вересня 2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» в дошкільних навчальних закладах передбачено назву посади «завідувач».

Під час погодження проекту постанови КМУ № 954ЦК Профспілки наголошував на необхідності приведення норм постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 р. № 346 у відповідність до статті 20 Закону України «Про дошкільну освіту» з тим, щоб працівники, які обійматимуть посаду директора таких типів дошкільних навчальних закладів, як ясла-садки, садки, ясла, мали право на щорічну відпустку тривалістю 42 календарних дні, як і ті, що обіймають посаду завідувача.

Наголошувалось також на необхідності внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 26 вересня 2005 р. № 557, Схемою тарифних розрядів посад керівних та педагогічних працівників дитячих дошкільних навчальних закладів усіх типів і найменувань (крім дитячих будинків), затвердженою додатком 9, передбачено тарифні розряди за посадою «завідувач».

Кiлькiсть переглядiв: 130

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.