Обговорюються вимоги до харчових продуктів та страв, призначених для продажу у навчальних закладах

Здорове харчування дітей та підлітків є важливою передумовою зменшення ризику серцево-судинних захворювань, діабету та раку як у дитячому, так і дорослому житті.

Нещодавнона сайті Міністерства охорони здоров’я України з’явилися оновлені Методичні рекомендації щодо здорового харчування дітей у навчальних закладах.

Фахівці міністерства ретельно проаналізували меню шкіл та дитсадків і теперзапрошують громадськість до обговорення нових норм.

Проект наказу «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо здорового харчування дітей у навчальних закладах» розроблено для впровадження рекомендації ВООЗ, положень Віденської декларації щодо харчування та неінфекційних захворювань у контексті політики «Здоров’я – 2020» (2013 р.) та Римської декларації, підписаній на Другій міжнародній конференції з харчування (2014 р.).

Прийняття проекту наказу сприятиме зменшенню ризику набору зайвої ваги дітьми та підлітками, вірогідності захворювань на ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет і рак у дитячому та дорослому віці за рахунок обмеження калорійності харчових продуктів та страв, доступних у навчальних закладах, зменшенню споживання солі, цукру та жиру у складі харчових продуктів.

Фахівці впевнені, щодля досягнення поставленої мети у навчальних закладах доцільно не дозволяти продаж та використання для приготування страв у навчальних закладах продуктів із надмірною калорійністю та надмірним вмістом солі, цукру, насиченого жиру та трансжиру.

Кiлькiсть переглядiв: 114

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.