Робоча нарада членів Президії ЦК Профспілки

Робоча нарада членів Президії ЦК Профспілки

3 грудня 2020 року у режимі відеоконференції відбулася робоча нарада членів Президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Учасники ZOOM-наради обговорили актуальні питання, що стосуються роботи профорганізацій. Серед них – солідарні акція протесту профспілок у регіонах та столиці України, яку ініціювала Федерація профспілок України.

Голова Профспілки Георгій Труханов подякував головам обласних організацій Профспілки за активну підтримку протестних дій. Він, зокрема наголосив, що у різних куточках країни відбулися акції під стінами органів влади, зустрічі та інформування спілчан на місцях, флешмоби у соціальних мережах, коментарі для регіонального телебачення та радіо, що разом дало широкий інформаційний розголос, привернуло увагу до проблем освітян ЗМІ та суспільство.

Далі робота щодо відстоювання освітянського бюджету 2021 продовжуватиметься з народними депутатами, профільними міністерством та Комітетом Парламенту.

Голова Профспілки також поінформував про ініціативу Харківської обласної організації Профспілки, яка зареєструвала петицію до Кабінету Міністрів України щодо збільшення тривалості щорічної основної відпустки до 56 календарних днів педагогічним працівникам закладів дошкільної освіти: директорам, завідувачам, вихователям-методистам, музичним керівникам, інструкторам з фізкультури, практичним психологам, соціальним педагогам. Георгій Труханов закликав підтримати петицію, як ще один інструмент діалогу із владою.

Насамкінець наради учасники обговорили питання щодо проведення пленуму та з’їзду Профспілки.

/Files/images/1607008741_narada-006-of-006.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 33

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.