Про підтримку петиції

Про підтримку петиції

Обласний комітет профспілки працівників освіти і науки України повідомляє, що на сайті Верховної Ради України 14 січня 2021 року зареєстровано електронну петицію наступного змісту: «Зупинити порушення конституційних прав педагогічних працівників - дискримінації за віковою ознакою. Скасувати норми: абзац 3 частини 2 статті 22 та підпункти 1, 2 пункту 3 розділу Х Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо ускладнення строкових трудових договорів з педагогічними працівниками (в т. ч. керівниками закладів освіти), які досягли пенсійного віку, як такі, що порушують їхнє право на працю, не відповідають приписам статей 24 і 43 Конституції України».

https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/8964?aname=published

Під час опрацювання законопроекту ЦК Профспілки працівників освіти і науки України категорично заперечував проти прийняття вказаної норми, як такої що суперечить Конституції України та є дискримінаційною по відношенню до цієї категорії працівників. Після набрання чинності Закону «Про повну загальну середню освіту» за ініціативою Профспілки та за підтримки народних депутатів у Верховній Раді України зареєстровано декілька законопроектів про скасування зазначених положень Закону.


Вказане питання неодноразово розглядалося на засіданнях президії ЦК Профспілки та спрямувалося звернення до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Л.Л. Денісової стосовно конституційного подання нею до Конституційного Суду України щодо скасування дискримінаційних норм Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 16.01.2020 № 463-IX.


Нажаль до цього часу питання залишається не вирішеним та потребує вжиття додаткових заходів та залучення інших державних органів для відновленні соціальної справедливості по відношенню до педагогічних працівників пенсійного віку.


Просимо поширити серед членів Профспілки інформацію стосовно зареєстрованої електронної петиції та провести відповідну організаторську роботу по її підтримці.

Кiлькiсть переглядiв: 45

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.