Засідання колегії департаменту освіти і науки ОДА

Засідання колегії департаменту освіти і науки ОДА

31 березня 2021р. в онлайн режимі відбулося в засідання колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації, на якому розглядалися актуальні питання функціонування та розвитку установ і закладів освіти області.

Одне з найбільш важливих питань, винесених на розгляд колегії, « Про використання коштів окремих субвенцій у 2020 році та завдання щодо освоєння субвенцій у 2021 році».

Під час його обговорення головою обкому Профспілки Сергієм Петровим, як членом колегії, були внесені пропозиції до проекту даного рішення, які одностайно підтримані під час голосування. Зокрема, доповнено вимогою,яка надходить від виборних профспілкових органів, педпрацівників галузі, а саме:

• забезпечити під час виконання бюджету проведення своєчасної та у повному обсязі оплати праці працівників установ та закладів освіти і розрахунків за енергоносії та комунальні послуги;

• не допускати утворення залишків освітньої субвенції за рахунок нездійснення у повному обсязі оплати праці з врахуванням надбавок, доплат, винагород тощо в т.ч. керуючись нормами Галузевої, обласної угод та колдоговорів.

Окрім того на колегії підведено підсумки участі закладів освіти області у ІІ етапі Всеукраїнського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України у 2020 році, проаналізовано стан справ на місцях, визначено переможців, прийнято рекомендації щодо активізації роботи зі створення безпечних умов навчання та праці у підпорядкованих закладах освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 36

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.