Повернутися до звичайного режиму

Ніколи знову

/Files/images/traven/изображение_viber_2021-05-17_10-38-43.jpg

Поглядають на нас зі старих світлин звичайні дівчата… Їм би зустрічати рожеві світанки, їм би весілля, дітей народжувати та ростити; та в життя увірвалася війна. І вони, не вагаючись, змінили легкі черевички на грубі чоботи, білі сукні на солдатську шинель та, пізнавши усі лихоліття фашистської неволі, пройшовши у ті страшні роки дорогами рідної землі, європейських країн, зустрівши день Перемоги у Німеччині, залишились для рідних і близьких такими ж відданими, ніжними, добрими, світлими, якими бувають справжні жінки.

/Files/images/traven/изображение_viber_2021-05-17_10-38-41.jpg

/Files/images/traven/изображение_viber_2021-05-17_10-38-42.jpg

Санінструктор 214 стрілецької Кременчуцько-Олександрійської. Червонопрапорної орденів Суворова та Богдана Хмельницького дивізії Томіліна Лідія Марківнав грудні 1943 року разом зі своїми побратимами звільняла наше рідне місто від окупації, а в 1963 році самою першою прийшла працювати в щойно створений дитячий садочок №16. І так 30 років – третину свого свідомого життя щодня і щоночі, і подумки, і наяву невтомна трудівниця разом зі своїм колективом.

Єдине, що вона не вміє, це відпочивати. З 1993 року, отримавши пенсійне посвідчення за віком, Лідія Марківна багато часу приділяє вихованню патріотичних почуттів у підростаючого покоління. У неї чимало нагород та ще більше виваженості, мудрості, толерантності її спогади про минуле уважно слухає допитлива молодь і сивочолі ветерани.

/Files/images/traven/den_pobedy.jpeg

Ця мила, привітна жінка з виправкою військового і сьогодні бадьорою ходою в черговий раз поспішає на зустріч зі своєю соратницею Мартиняк Валентиною Овсіївною, яка ще в вересні 1977 року очолила трудовий колектив дошкільного закладу, і майже півстоліття віддала праці на педагогічній ниві: депутат Олександрійської міської ради п’яти скликань, учасник численних комісій, делегат Всесоюзного з’їзд у працівників освіти.

ЇХ ПОЄДНАЛА ДОЛЯ.

Їх працелюбства, творчого запалу, високої міри відповідальності хватає на всіх. Ще й ювілеї свої 95 та 80 років вони святкують майже разом у травні.

/Files/images/traven/Изображение 084.jpg

Ось вони на фото активні, небайдужі наші спілчани: Почесний громадянин міста Олександрії Томіліна Лідія Марківна, «Ветеран праці»; «Відмінник народної освіти» Мартиняк Валентина Овсіївна; молодий керівник закладу – голова асоціації керівників закладів дошкільної освіти – Буц Олена Миколаївна. Напевно десь з височінь поглядає на них колишня завідувач дитячого садочка Буряк Ольга Іванівна, яка до речі певний час в 70-х рр. очолювала Олександрійську міську організацію профспілки працівників освіти. Їх пов’язала доля, і вони достойно несуть по життю свою місію: вчать, надихають, допомагають жити по совісті, працювати з любов’ю, триматися гуртом.

Бо разом – ми сила!

Кiлькiсть переглядiв: 60

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.