Асоціація адвокатів: законопроект № 5388 може призвести до порушення трудових прав працівників

Асоціація адвокатів: законопроект № 5388 може призвести до порушення трудових прав працівників

Запропоновані у законопроекті № 5388 зміни можуть призвести до порушення трудових прав і гарантій працівників та зловживань з боку роботодавця. Такого висновку дійшли в Національній асоціації адвокатів України за результатами аналізу проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» (реєстр. № 5388 від 16.04.2021), який було здійснено Комітетом з трудового права.

16 квітня 2021 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин» (реєстр. № 5388 від 16.04.2021).

Прийняття зазначеного Законопроекту зумовлено потребою лібералізації та дебюрократизації трудових відносин, спрощення ведення бізнесу, шляхом зменшення навантаження на нього. Законопроект № 5388 покликаний сприяти легалізації праці найманих працівників.

З метою належного захисту прав та інтересів найманих працівників Національна асоціація адвокатів України рекомендує доопрацювати законопроект № 5388 з урахуванням зауважень і пропозицій, напрацьованих адвокатами: головою Комітету з трудового права Вікторією Поліщук та членом цього ж Комітету Аллою Андрушко.

За матеріалами – Національної асоціації адвокатів України

Кiлькiсть переглядiв: 41

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.