Повернутися до звичайного режиму

Сильна первинка - міцна профспілка

Сильна первинка - міцна профспілка

25 листопада 2021року в режимі відеоконференції відбувся ІІІ пленум Кіровоградського обкому Профспілки працівників освіти і науки України, на якому було розглянуто питання: «Про роботу виборних профспілкових органів обласної організації Профспілки щодо зміцнення первинних профспілкових організацій як основи діяльності Профспілки у нових соціально-економічних умовах».

Голова обкому Профспілки Сергій Петров в своїй доповіді зазначив, що головним завданням виборних профспілкових органів є збереження та зміцнення первинок в закладах освіти, посилення їх ролі в захисті прав спілчан. Він акцентував, що міцною вважається та первинка, де є небайдужий профспілковий лідер та команда однодумців, тобто профком, який володіє основними базовими знаннями, в першу чергу, правового характеру, який уміє згуртувати членів профспілки на виконання статутних завдань, а у разі потреби уміло захищати їхні права та гарантії, уміло використовуючи закони, Галузеву угоду та колдоговори. Очільник обкому профспілки назвав низку голів первинок – справжніх профлокомотивів, у яких члени всебічно захищені.

Сергій Петров назвав ще одну закономірність: сильні первинки там, де є сильні територіальні організації профспілки, їхні команди. А це, як правило, члени президії обкому Профспілки. Саме цей орган має своєчасно реагувати на питання, які виникають у первинках. Втрата цього зв’язку з первинками призведе до втрати профчленства. Там, де профспілкові лідери тримають руку на пульсі, високе профчленство і відповідна дієва робота, бо там є довіра до очільника територіальної організації.

Саме голова територіальної організації спільно з профактивом, депутатами співпрацює через укладення угод з органами місцевого самоврядування – з метою в першу чергу передбачення у бюджеті необхідних коштів щодо фінансування закладів освіти, зокрема, на оплату праці з усіма надбавками і доплатами, що фінансуються з місцевих бюджетів та забезпечення відповідного розподілу видатків освітньої субвенції педагогічним працівникам першочергово і у максимальному обсязі.

В обговоренні питання пленуму голови територіальних організацій Профспілки акцентували увагу на роботі первинних профспілкових організацій в територіальних громадах, роботі з соціальними партнерами, про стан державної реєстрації первинних профспілкових організацій та зміну найменування територіальних організацій, про укладення та забезпечення виконання колективних договорів, про надання правової допомоги, в т.ч. щодо підготовки численних позовних заяв та консультацій щодо судового процесу, навчання профспілкового активу, морального та матеріального заохочення спілчан.

На пленумі начальник відділення НСПП в Кіровоградській області Оксана Крайносвіт вручила Свідоцтво про підтвердження репрезентативності Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

У роботі пленуму взяв участь голова Федерації профспілок області Максим Баланенко.

/Files/images/jovten/1638180578_img_20211125_100444_hdr.jpg

/Files/images/jovten/1638180725_img_20211125_120435.jpg

/Files/images/jovten/1638180732_1637835330500.jpg

/Files/images/jovten/1638180698_1637835330519.jpg

/Files/images/jovten/1638180743_img_20211125_124221.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 73

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.