Діймо разом для розбудови позитивної культури в галузі безпеки та здоров’я на роботі

28 квітня відзначається Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі.

Традиційно напередодні цього дня профспілкові виборні органи аналізують діяльність організацій по виконанню колективних угод в частині охорони праці.

В навчальних закладах з високою культурою в галузі безпеки здоров’я на роботі працівники не вагаючись висловлюють занепокоєння щодо можливого існування на підприємстві ризиків чи небезпек, а керівництво дотримується випереджального підходу до співпраці з працівниками для вироблення доречних, ефективних і раціональних рішень. Позитивна культура в галузі безпеки здоров’я на роботі будується на інклюзивності, яка досягається за допомогою змістовного залучення всіх сторін до постійного покращення стану безпеки та здоров’я на роботі. Це потребує відкритого спілкування й діалогу на засадах довіри та взаємоповаги.

Адже, соціальний діалог не лише сприяє вдосконаленню політики та стратегій у галузі безпеки здоров’я на роботі, а й також є критично значущим для формування причетності та прихильності кожного, полегшуючи таким способом шлях до їх швидкої та ефективнішої реалізації.

На рівні робочого місця висока культура в галузі безпеки здоров’я на роботі – це культура, в якій право на безпечне і здорове робоче середовище цінується й заохочується як керівництвом, так і працівниками.

В лютому 2022 року Президія Олександрійського міськкому Профспілки працівників освіти і науки України підвела підсумки І етапу Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці серед навчальних закладів міста.

Переможця конкурсу колектив закладу дошкільної освіти (ясел-садка) комбінованого типу №2 (директор Ольга КУДЛАЙ, голова первинної профспілкової організації Катерина ДЕРУН) нагороджено дипломом, премією міськкому профспілки та рекомендовано для участі у ІІ (обласному) етапі огляду-конкурсу.

Оскільки ми продовжуємо жити в умовах глобальної кризи в галузі охорони здоров’я й постійно стикатися з ризиками у світі праці, ми маємо продовжити рух уперед у напрямку розбудови високої культури в галузі безпеки та здоров’я на роботі на всіх рівнях.

Кiлькiсть переглядiв: 30

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.