Доплати і надбавки педпрацівникам у 2023 році

Окрім посадових окладів (ставок заробітної плати), що встановлюються педагогічним працівникам галузі освіти в розмірах відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 № 557, за виконання додаткових видів педагогічної роботи та іншої діяльності, а також за педагогічний стаж та престижність педагогічної праці педпрацівникам виплачуються доплати і надбавки, зокрема:


Надбавка за стаж педагогічної роботи у наступних розмірах:


- понад 3 роки – 10%,

- понад 10 років – 20%,

- понад 20 років – 30% посадового окладу (ставки заробітної плати) відповідно до постанови КМУ від 31.01.2001 № 78;


Надбавка за престижність педагогічної праці – у граничному розмірі 30% посадового окладу (ставки заробітної плати) (постанова КМУ від 23.03.2011 № 373).


Доплата за успішне проходження сертифікації – в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) протягом дії сертифікату (постанова КМУ від 19.02.2020 № 113).


Постановою КМУ від 28.12.2021 № 1391 «Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти» передбачені зокрема такі види доплат:

Доплата за класне керівництво:


- у 1-4 класах – в розмірі 20%,

- у 5-11 класах – в розмірі 25% посадових окладів (ставок заробітної плати);


Доплата за перевірку письмових робіт:


- з математики – 15%,

- з мови і літератури – 20%,

- іноземної мови, технічної механіки (конструювання) та креслення – 10 % посадових окладів (ставок заробітної плати), залежно від навчального навантаження;


Доплата за завідування навчальними (навчально-методичними) кабінетами, ресурсними кімнатами, лабораторіями, спортивними залами чи майданчиками – 10-15%, за завідування майстернями, кабінетами інформатики – 15-20% посадових окладів (ставок заробітної плати).


Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) – 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) за години роботи в цих класах.


Доплата за проведення позакласної роботи з фізичного виховання учнів – 10-40% посадового окладу (ставки заробітної плати), залежно від кількості класів у ЗЗСО.


Доплата за обслуговування комп’ютерної техніки у закладах освіти, в яких створені кабінети інформатики – 10-15% (ставки заробітної плати) тощо.


Окрім цього, цією постановою передбачені підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) за роботу в певних типах закладів освіти, а також за педагогічні та інші звання.


Це зокрема:


- Підвищення посадового окладу за педагогічні звання «вчитель-методист», «викладач-методист», «вихователь-методист», «майстер виробничого навчання I категорії» – на 15%;

- Підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) за педагогічні звання «старший вчитель», «старший викладач», «старший вихователь», «керівник гуртка – методист», «педагог-організатор-методист», «практичний психолог-методист», «старший вожатий-методист», «майстер виробничого навчання II категорії» – на 10%, тощо.


За Матеріалами - ЦК Профспілки працівників освіти і науки України

Кiлькiсть переглядiв: 26

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.