Кіровоградські освітяни відкривають для себе Чернігів

/Files/images/50551735.jpg/Files/images/51293350.jpg

Протягом 21-24 січня гостями Навчально-методичного центру (НМЦ) профспілок були лідери структурних ланок Кіровоградської обласної організації Профспілка працівників освіти і науки України (в.о. голови — Сергій Петров). Представники цього центрального регіону вперше організовано завітали до Чернігова на навчання.

Семінар розпочався з круглого столу на тему “Особливості роботи профспілкових організацій в період децентралізації: взаємодія із соціальними партнерами, нова роль колективних договорів і угод”. В рамках дискусії своїм практичним досвідом з цього питання поділилася Татьяна Матвеева — голова Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки.

В наступній частині заходу учасники попрацювали над питанням профспілкового менеджменту. Міні-тренінг “Техніка ефективного управління профспілковою організацією в умовах змін” провела Sveta Zadorozhnaya — кандидат економічних наук, доцент Чернігівський Національний Технологічний Університет.

Далі розглядалися надважливі нюанси змістовної частини колективного договору та існуючі можливості наповнення документу перевагами для членів профспілки. Цю тематику для лідерів висвітив Volodymyr Kovalchuk — юрист Підприємства “НМЦ” профспілок.

Завершилося навчання темою, яка завжди на часі для кожної профспілкової організації — мотивація профспілкового членства. ℹ️ Як правильно показати роботу профспілки? ℹ️ Як довести працівникам необхідність організації? ℹ️ Як працювати з антипрофспілковими активістами? На ці та інші питання слухачі семінару шукали відповіді разом з Віталій Копиш — керівником та тренером Центр освіти дорослих "Перспектива" НМЦ профспілок.

Кiлькiсть переглядiв: 86

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.